Duurzaam cadeau versturen als brievenbuspakketje

Je wilt een cadeautje naar iemand opsturen, maar wel graag duurzaam. Bijvoorbeeld voor een jarige vriendin aan de andere kant van het land, de geboorte van een baby, de nieuwe woning van vrienden of de huwelijksdag van familieleden. Verstuur eens een duurzaam cadeau per post. Een voordeel van een brievenbuspakketje is dat de verzendkosten vaak goedkoper zijn. En de ontvanger hoeft niet thuis te blijven, of bij die enigszins onvriendelijke buurman het pakket op te halen. Er zijn een aantal duurzame cadeaus die geschikt zijn om te versturen via de brievenbus. We hebben de leukste bedrijven op een rijtje gezet die duurzame brievenbuspakketjes versturen. Zowel in de privésfeer als zakelijk:

1. GroenGraag

GroenGraag probeert met hippe brievenbuscadeautjes van het suffe imago af te komen van het geven van een groen cadeau. Het is mooi om een cadeau te geven waar de ontvangen en de aarde blij van worden. De pakketten worden allemaal feestelijk ingepakt. Met een handgeschreven kaartje met persoonlijke boodschap. Er zin brievenbuspakketjes voor baby, kind, man of vrouw. Voor de momenten Verjaardag, Nieuw, Woning, Moederdag, Geboorte, Valentijnsdag en Pasen. Met de thema’s Chocolade, Thee, Ijs, DIY pakketten, Energie besparen en Relatiegeschenk. De pakketten worden gratis verstuurd. Een deel van de omzet wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation.

2. Zustain in a box

Geef goed en groen met de duurzame brievenbuspakketten van ZustainaBox. ZustainaBox selecteert alleen producten die plantaardig, plastic vrij en puur zijn. Het bedrijf ondersteunt small eco entrepeneurs. ZustainaBox heeft als doelstelling duurzame keuzes betaalbaar en toegankelijk te maken. ZustainaBox heeft op het moment 12 duurzame brievenbuspakketten. Met namen als Niets-Te-Verbloemen Brievenbuspakettetje, Waste Warrior, Smoothie en Koekkie en Groenlicht Brievenbuspakketje. Zowel privés als zakelijk te bestellen.

3. HEYHEJ

Bij HEYHEJ kun je een ruimte keuze maken uit duurzame brievenbuscadeaus. Ze zijn gespecialiseerd in het versturen van duurzame cadeautjes. Je bericht aan de ontvanger wordt met de hand geschreven. HeyHej heeft alleen duurzame Europese Merken in haar assortiment die rekening houden met de planeet. Ze gaan voor minder CO2 uitstoot en producten die lang meegaan. Er zijn brievenbuspakketjes voor onder andere baby, me-time, vaderdag, moederdag en valentijn. Er zijn cadeaus met chocola, drinken, bloem(bommen), houten speelgoed en meer. Neem eens een kijkje.

4.Fairhip

Ook bij Fairhip heb je een ruime keuze aan brievenbuspakketjes. Fairhip is gespecialiseerd in duurzame cadeau- en kerstpakketten. Ze hebben pakketjes met namen als ‘fairhips second first date; het duurzame kennismakingspakket’, ‘als je haar maar goed zit; pakket duurzame haarverzorging’ en ‘goed voor ons bolletje; ontdekpakket duurzame shampoo en conditioner’. Je kunt ook een aantal items kiezen en zelf een pakketje samenstellen. Met een handgeschreven kaartje.

5. Ecomondo

Bij Ecomondo kun je ontspannen verwenpakketjes bestellen in brievenbus formaat. Er zijn drie varianten. Alle pakketjes bevatten vijf duurzame producten voor vriend, vriendin, moeder, vader of collega. De brievenbuspakketjes worden 100% plasticvrij verzonden. Ook een zakelijke bestelling is mogelijk.

ECOMONDO-duurzaam-brievenbus-pakketje

6. BloomPost!

BloomPost is naar eigen zeggen de uitvinder van de brievenbus bloemen. Waarvoor hulde. BloomPost biedt natuurvriendelijke producten zoals boompjes, planten, droogbloemen, bollen & zaden. De groene verpakkingen zorgen voor minimaal verbruik van water en koeling. Ze vinden het belangrijk dat ook de leveranciers, kwekers en partners op een duurzame manier werken. Voor iedere gelegenheid zoals een diploma, geboorte, verjaardag, nieuwe woning, opkikkertje of bedankje. Een deel van de collectie is te bestellen als brievenbuscadeau. Zowel privés als zakelijk te bestellen.

7. Brievenbuscadeaus van De kleine Lama

Webshop De Kleine Lama is gespecialiseerd in duurzame kinderproducten, waaronder brievenbuscadeaus zoals bijvoorbeeld een baby shower glove, plantbare mijlpaal kaarten of een knuffeltje van biologisch katoen.

8. Bites We Love brievenbuscadeau

Een merk voor gezonde snacks. Bites we love heeft een speciale categorie met brievenbuscadeaus, zoals bijvoorbeeld een mix van duurzame noten of een pakketje met gezonde energierepen. Ze gebruiken de beste duurzame ingrediënten. Met persoonlijke boodschap. Zowel particulier als zakelijk te bestellen.

9. Zakelijke markt only

Op zoek naar een brievenbus cadeau voor de zakelijk markt, als relatiegeschenk of als bedankje voor de medewerkers? Dan kun je ook eens kijken bij Pure Labels ‘cadeaus met een verhaal’, origineel en super hip. Met onder andere bloemen, chocola, candle bags en borrelpakketten. Tevens brievenbuspakketjes met naam. Ook bij Ecogiving.nl kun je terecht voor een zakelijk duurzaam brievenbuspakketje. Met bijvoorbeeld lekkers, een plantje of een hangtuintje. Maatwerk en bedrukking met logo is mogelijk.

Bekijk ook ons Duurzame kerstpakketten artikel voor duurzame (brievenbus) kerstpakketten.

Uitgelichte foto van Serhat Beyazkaya via Unsplash

1 gedachte over “Duurzaam cadeau versturen als brievenbuspakketje”

Reacties zijn gesloten.